Auteur Topic: De Ark van Noach in Drachten  (gelezen 176 keer)

redactiekees

  • Website commissie
  • Geregistreerd lid
  • ***
  • Berichten: 1713
De Ark van Noach in Drachten
« Gepost op: 20 oktober 2012 11:23 »
ila_rendered

De Ark van Noach in DrachtenDe Ark van Noach vanaf 28 oktober 2012 de Haven van Drachten (Loswal).
 

De Ark van Noach is het eerste drijvende bijbelse themapark in Europa en daarmee een uniek project. Als u Roodkapje wilt zien, dan gaat u naar een sprookjespark. Als u de Bijbelverhalen van Noach, Adam & Eva, Kaïn & Abel en vele anderen wilt zien, dan kunt u deze nu vinden op de Ark. Deze bijbelverhalen zijn onderdeel van de lange geschiedenis van Europa en daardoor van onze cultuur. Ook als u geen christelijke achtergrond hebt, biedt de Ark een neutrale plek om zelf eens door de verhalen te wandelen en vanuit de culturele achtergrond de Bijbel te bekijken. U ontmoet hier bijvoorbeeld Mozes en ziet hoe hij de 10 geboden heeft ontvangen die vandaag de dag nog steeds de basis zijn van onze wetgeving.
 
De Ark van Noach is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en in het weekend tot 19.00 uur en biedt ook een speciaal groeps- en schoolarrangement aan. De prijzen en andere informatie kunt u vinden op de website www.verhalenark.nl
 
De Ark van Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. Het is een project van kunstenaar en poppenspeler Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals: ’D’r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, of zijn bekende rol uit de Mini-playbackshow: ’Bulletje’. De Ark is 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. De unieke levensgrote houten creaties op de Ark van Noach zijn ontworpen door Michaela Bartonova uit Tsjechië geïnspireerd door ideeën van Aad Peters en gebouwd door 12 beeldhouwers vanuit de hele wereld.
 
Aad Peters: „Ik wil de geschiedenis tot leven brengen, laten ervaren: met het hoofd, maar ook met het hart en het gevoel“.

De Ark van Noach is een imposante replica van het oude Bijbelse schip. De Ark is een project van kunstenaar en poppenspeler Aad Peters, bekend van de vele educatieve tv-programma’s zoals: ’D'r kan nog meer bij’, ‘de Ark van Stekeltje’, of zijn bekende rol uit de Mini-playbackshow: ’Bulletje’. Hij heeft het schip omgebouwd tot het eerste drijvende Bijbelse themapark van Europa. De Ark is maar liefst 70 meter lang, 13 meter hoog en 10 meter breed en heeft 4 verdiepingen. Naast natuurlijk het verhaal van Noach is er aandacht voor vele andere verhalen zoals David & Goliath, Koning Salomo en Adam & Eva.

Verhalenark Promofilm
« Laatst bewerkt op: 20 oktober 2012 11:29 door redactiekees »